Krokodille-dissektion på Naturcenter Amager Strand

Har du nogensinde set en krokodille indeni? Vi vender vrangen på et af jordens største krybdyr, når marinbiolog Sarah Nørregaard Jensen og konservatoren Abdi Hedayat, med skalpel og en masse viden om dyr og anatomi dissekerer en krokodille.
Billede
Krokodille på bord
Krokodille klar til at blive dissekeret
Fotograf
Abdi Hedayat

I anledning af Forskningens Døgn søger Naturcenter Amager Strand to 3. klasser fra en folkeskole i Københavns Kommune til at deltage i ”Krokodillen – udenpå og indeni” - mandag d. 22. april kl. 9-13.

Vil du deltage med din klasse, så skynd dig at tilmelde jer her. (Obs! Arrangementet bliver filmet og livestreamet, så I skal sørge for tilladelse fra forældrene).

Hvad skal der ske?

I kommer til at deltage i en dissektion af en krokodille på 1,5 meter, hvor I vil kunne opleve, hvordan marinbiolog Sarah Nørregaard Jensen, og konservator Abdi Hedayat, arbejder og bagefter kan I selv prøve kræfter med nogle af metoderne. Eleverne kan være med til at tegne skitser, måle og undersøge krokodillen.  Der vil være effekter fra Statens Naturhistoriske Museum, som eleverne også kan undersøge. Efter dissektionen vil der være mulighed for, at eleverne selv står for en dissektion – dog ikke af en krokodille, men en lille sild. 

Gennem vores livestreaming af krokodille-dissektionen vil vi sørge for at andre elever, lærere og interesserede, kan følge dissektionen på vores Facebook kanal. Her vil der også være mulighed for at stille spørgsmål som vi svarer undervejs.

Krokodillen bliver venligst leveret af René Hedegaard fra Krokodille Zoo på Falster, som også kommer og er klar på at svare på spørgsmål. Krokodillen bliver efter dissektionen brugt til undersøgelser i forskningsregi.

Hvordan skal I forberede jer:

  • Læs og undersøg alt om krokodiller, så I kan stille nogle gode spørgsmål til Abdi, René og Sarah.
  • Alle elever der deltager, skal have mindst et spørgsmål med til Sarah, René og Abdi.
  • Husk madpakke og tøj der passer til vejret.
  • Lærerne skal indhente tilladelser til at der filmes og tages billeder, som kan blive brugt på vores sociale medier og hjemmeside.

Arrangementet er støttet med midler fra Forskningens Døgn.

Billede
Forskningens Døgn

Fakta om forløbet

Varighed: 4 timer

Pris: Undervisningen er gratis og forbeholdt folkeskoler fra Københavns Kommune.

Max deltagere: 28 deltagere pr. klasse

Klassetrin: 3. årgang

Kontakt

Naturcenter Amager Strand