Alger - Kan de spises? Gratis oplæg i anledning af Forskningens Døgn 2024

Alger er rige på en lang række næringsstoffer og kan bidrage positivt til den grønne fødevareomstilling. I anledningen af Forskningens Døgn inviterer vi til fyraftensoplæg med forskeren, Ditte Baun Hermund fra DTU Fødevareinstitut.

I dette oplæg kommer du med ind i en verden af alger og den nyeste viden om, hvordan tang og mikroalger vil kunne bidrage til at komme nærmere målene om bæredygtig udnyttelse af vores ressourcer og fødevareproduktion.

Som en del af den grønne fødevareomstilling skal vi spise mere plantebaseret. At ændre vores kost fra animalsk til plantebaseret er på bekostning af vigtige næringsstoffer, blandt andet fra fisk. Derfor er det væsentligt at finde nye kilder til essentielle næringsstoffer såsom essentielle fedtsyrer og aminosyrer samt vitaminer og mineraler.


Tang og mikroalger er rige på en lang række næringsstoffer, som er sammenlignelige med dem vi får fra eksempelvis kød og grøntsager. Tang og mikroalger vil desuden kunne bidrage til at komme nærmere målene om bæredygtig udnyttelse af vores ressourcer og fødevareproduktion.


I oplægget bliver der sat fokus på tang og mikroalger som en del af fremtidens fødevarer i Danmark, lige fra optimering af dyrkning til næringssammensætning og anvendelse som fødevarer og ingredienser.

Oplægget er gratis, men kræver tilmelding.

Du kan med fordel tage med på vores guidede tanghøst-tur inden oplægget. Hvor du vil lære lidt om de forskellige tangarter, hvordan man høster dem og bruger dem i madlavningen. Book din plads på hjemmesiden (150,-). 

Kontakt

Naturcenter Amager Strand

Del med